zondag 26 januari 2014

Salade met gerookte kip, champignons en kerstomaatjes



Ook in de winter zijn maaltijdsalades heerlijk, bijvoorbeeld deze salade met gerookte kip, champignons, kerstomaatjes. Wel is het lekker om in de winter wat warme ingrediënten toe te voegen aan je salade. In dit recept worden de champignons en kerstomaatjes in de oven bereid, ook lekker makkelijk! 
De salade zal je zeker een verzadigd gevoel geven en zit bommetje vol groente, waaronder ook courgette spaghetti. Courgettes zijn zeer rijk aan vitamine C, caloriearm en van alle groenten heeft courgette het hoogste mineralen gehalte. Ga jij deze heerlijke salade uitproberen?


Salade met gerookte kip, champignons en kerstomaatjes
voor twee personen

150 gr gerookte kip
250 gr kastanje champignons
250 gr kerstomaatjes
1 courgette
75 gr rucola
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
3 eetlepels olijfolie
gedroogde tijm
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Leg de champignons en kerstomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met tijm, zout en peper. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Gebruik een speciale juliennesnijder om ''spaghetti'' te snijden van courgette. Dit werkt het beste bij de buitenkant van de courgette, het binnenste kun je niet gebruiken.

Leg de rucola op de borden en leg hierop de courgette spaghetti. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en verdeel deze samen met de champignons en kerstomaatjes uit de oven over de salade.

Maak een dressing door de witte wijnazijn, balsamicoazijn, mosterd en honing door elkaar te kloppen. Voeg langzaam en al kloppend met een garde de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met de dressing.

Smakelijk!




2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...