vrijdag 10 januari 2014

Truffelkrieltjes met rucola


Met aardappels maak je mij normaal gesproken niet blij, maar krieltjes uit de oven vind ik heerlijk. De schil laat ik altijd zitten, zo worden de krieltjes extra voedzaam. Misschien heb je net als ik nog wel een flesje truffelolie staan van de feestdagen. Maak dan deze heerlijke Truffelkrieltjes met rucola, gebaseerd op een recept van Amber Albarda. Kies nog een stukje vlees of vis en je hebt een heerlijke maaltijd!
De rucola geeft een lekkere pittige en nootachtige smaak aan dit recept. Rucola zijn de jonge blaadjes van mosterdkruid. Rucola is heel gezond, het is een rijke bron van vitamine en mineralen. Zo bevat rucola veel vitamine K, vitamine A en C, foliumzuur en ijzer. Volgens de Romeinen zou rucola zelfs een afrodisiac zijn!


Truffelkrieltjes met rucola
bijgerecht voor twee personen

375 gr krieltjes met schil
flinke hand rucola
Parmezaanse kaas
truffelolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 220°C.

Was de krieltjes goed schoon en snijd ze doormidden. Doe ze in een grote ovenschaal, bestrooi met zeezout en besprenkel met een beetje truffelolie. Bak de krieltjes voor ongeveer een half uurtje in de warme oven. Laat ze daarna wat afkoelen.

Meng de krieltjes in een schaal met de rucola. Breng op smaak met zeezout en peper en besprenkel met nog een scheutje truffelolie. Maak met een dunschiller mooie grove schilfers Parmezaanse kaas en strooi deze over de krieltjes.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...