dinsdag 28 januari 2014

Mediterraanse kabeljauw

Ik ben dol op dit soort simpele en pure gerechtjes! Een heerlijke combinatie van smaken en ook lekker snel te bereiden. Je kunt bij dit recept eventueel pasta of aardappeltjes uit de oven toevoegen, maar het smaakt ook prima zonder koolhydraten. 
Ik kies er wel vaker voor om proteïnen niet te combineren met koolhydraten. Proteïnen, vetten en koolhydraten worden nl. elk op een andere manier afgebroken in ons lichaam door het spijsverteringsstelsel. Als je alles door elkaar eet wordt dit stelsel overbelast en hierdoor wordt je voedsel niet optimaal verteerd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel krijgen, je niet fit voelen, slecht slapen en/of overgewicht ontwikkelen. Het beste kun je groenten combineren met óf vlees/vis/kaas óf met koolhydraten zoals rijst/aardappelen/pasta. Het is natuurlijk even wennen maar pure recepten zoals deze Mediterraanse kabeljauw hebben zoveel lekkere smaken dat je de koolhydraten niet eens mist!


Mediterraanse kabeljauw 
voor 1 persoon

1 kabeljauwfilet
2 tomaten
10 zwarte olijven, in ringetjes gesneden
2 theelepels kappertjes, afgespoeld
sap van een halve citroen
1 theelepel gedroogde oregano
1 teen knoflook, fijngehakt
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ontvel de tomaten door deze aan de onderkant kruislings in te snijden. Dompel de tomaten onder in kokend water, zodra het vel om krult kun je de tomaten uit het water halen. Dompel de tomaten nu meteen onder in koud water. Verwijder vervolgens de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 

Leg een groot stuk bakpapier op een bakplaat en leg hierop de kabeljauwfilet. Besprenkel de vis met het citroensap en bestrooi met zeezout en peper. Vouw het bakpapier goed dicht zodat je een pakketje krijgt. Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de vis wit en niet meer doorzichtig is.

Meng de tomatenblokjes in een klein pannetje met de olijven, kappertjes, oregano, knoflook en een scheut olijfolie. Breng op smaak met wat zeezout en peper. Warm het sausje lichtjes op, de tomatenblokjes mogen niet uit elkaar vallen.

Haal het pakketje uit de oven, vouw het open en schep het lauwe sausje over de vis.

Smakelijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...