vrijdag 3 januari 2014

Japanse pizza


Dit heerlijke recept is gebaseerd op de Japanse pizza van Amber Albarda, je kunt het vinden in haar ''Eet jezelf mooi, slank & gelukkig'' kookboek. In het boek is deze heerlijke groenten pizza een bijgerecht, maar zelf voeg ik altijd gerookte zalm toe en zo wordt het een complete maaltijd.
Amber verteld in haar kookboek dat de gezondste mensen in Okinawa, Japan wonen. De Japanners hebben hun hele leven veel bewogen en zijn veel buiten geweest. Daarnaast hebben ze heel gezond gegeten, voornamelijk veel groenten en fruit. Deze pizza past precies in deze levensstijl. Want in tegenstelling tot de pizza die wij doorgaans eten zit deze pizza vol groenten en gezonde ingrediĆ«nten. Het klinkt misschien allemaal een beetje gek z'n groenten pizza, maar echt probeer het eens. Je zult hem daarna, net als ik, vast vaker maken!


Japanse pizza
voor 2 personen 

160 gr witte kool, in hele dunne reepjes gesneden
80 gr prei, fijngesneden
100 gr gerookte zalm
60 gr speltbloem
2 eieren
klein handje verse bieslook, fijngesneden
handje geschaafde amandelen
zeezout
olijfolie

Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan.

Meng in een grote kom de kool, prei, het meel en een snuf zeezout goed door elkaar. Voeg de eieren toe en meng tot je een kleverig mengsel hebt.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en schep hier het groentemengsel in. Druk goed aan met een spatel. Bak 4 a 5 minuten op middelhoog vuur en keer de pizza dan. Dit doe je het makkelijkste door de pizza uit de pan op een bord te laten glijden. Leg hier een ander bord omgekeerd op, draai om en laat de pizza weer in de pan glijden. Check wel even of je misschien nog wat olie moet toevoegen. Nu de andere kant nog eventjes goudbruin bakken en laat de pizza daarna op een bord glijden.

Leg de plakken gerookte zalm op de pizza en bestrooi met de geroosterde geschaafde amandelen en bieslook. Giet er nog een beetje olijfolie over en breng op smaak met wat zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...