zondag 5 januari 2014

Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten en hazelnoten


Is het jou goede voornemen om dit jaar gezonder en meer groenten te eten? Dan is dit recept perfect voor jou! De geroosterde groenten in dit recept zijn heerlijk op smaak gebracht met balsamicoazijn. En in plaat van reguliere couscous te gebruiken maakte ik een soort couscous van bloemkool. Je snijd de buitenste laag van de bloemkool af en je wrijft de stukjes door je vingers zodat je korreltjes krijgt. De rest van de bloemkool kun je ergens anders voor gebruiken, zo kun je er bijvoorbeeld bloemkoolsoep van maken.
Bloemkool is erg gezond, de groente bevat veel voedingsvezels, vitamines en mineralen. Zo bevat bloemkool vitamine K, kalium en eiwit, belangrijk voor sterke botten. Net als veel fruitsoorten bevat bloemkool ook vitamine B11 en vitamine C. Een super gezond gerecht dus deze bloemkoolcouscous met geroosterde groenten!


Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten en hazelnoten
voor 2 personen

1 bloemkool
250 gr oranje pompoen
250 gr knolselderij
1 venkel
50 gr hazelnoten
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
scheutje balsamicoazijn
olijfolie
peper
zout

Zet een pan water op het vuur en verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de pompoen en knolselderij in blokjes. Verwijder de buitenste taaie bladeren van de venkel, snijd de venkel doormidden en daarna elke helft in 3 parten.

Kook de knolserlderij en venkel in 5 minuten in kokend water met zout. Giet af en doe ze in een braadslee. Voeg de knoflook en blokjes pompoen toe. Besprenkel de groenten met olijolie, balsamicoazijn, zout en peper. Zet de braadslee voor 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

Breng opnieuw water aan de kook in de pan. 

Snijd de buitenste laag van de bloemkool af. Wrijf de stukjes door je vingers zodat je een soort couscous krijgt. De rest van de bloemkool kun je ergens anders voor gebruiken. Kook de bloemkoolcouscous voor 5 minuten tot hij beetgaar is. Giet de bloemkool af en zet de bloemkool terug op het vuur. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de hazelnoten en geroosterde groenten toe. Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...