donderdag 20 juni 2013

Hummus


Een tijd geleden heb ik op mijn werk een ware hummus trend gezet. Na een paar rare blikken en ''Wat heb jij nou's'' wilden mijn collega's al snel proeven en later kochten ze deze heerlijke kikkererwtenpuree zelf. 
Hummus is ook heel makkelijk zelf te maken, ik stond een paar keer op het punt om er een blog aan te wijden, maar hummus is nou eenmaal niet zo fotogeniek....dacht ik. Tot ik in een kookboek van Gizzi Erskine deze ''hummus voor helden'' tegen kwam. Door de garnering is het niet alleen een prachtig plaatje, ook geeft het de hummus lekker veel extra's. Je kunt de hummus serveren met Turks brood en/of rauwe groenten, maar ook lekker op de gewone boterham met komkommer en tomaat!
Ken je hummus nog niet? Deze kikkererwtenpuree bevat veel mineralen en in verhouding weinig calorieën, daarbij is het heel voedzaam. Give it a try!

Hummus 

400 gr kikkererwten uit blik
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel pijnboompitten, eventueel licht geroosterd
2 eetlepels granaatappelpitjes
een paar blaadjes verse munt, gescheurd
gedroogde chilipeper
2 eetlepels tahin
2 knoflooktenen, geperst
1 theelepel zout
extra vergine olijfolie

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Mix de kikkererwten met 50 ml van het opgevangen vocht, citroensap, tahin, knoflook, zeezout en twee eetlepels olijfolie. Meng tot je een mooi glad mengsel hebt.

Schep de hummus in een mooi kommetje en maak in het midden een holte. Sprenkel er een eetlepel olijfolie in en bestrooi met pijnboompitten, granaatappelpitjes, gescheurde blaadjes munt en chilipeper naar smaak.

Enjoy!




1 opmerking:

  1. Hoi Anneke,
    ik heb de humus pas zelf gemaakt, maar dan met platte peterselie.
    Munt lijkt me lekkerder en de pijnboompitten erdoor ook.
    We aten het op met met plakje tomaat.
    Deze ga ik snel maken.
    Bedankt, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...