vrijdag 28 juni 2013

Aziatische salade met zalm


Deze heerlijke zomerse salade is geïnspireerd op een recept uit Allerhande. Helaas wordt in de Allerhande veel met kant en klaar sausjes gewerkt, terwijl je de teriyakisaus in dit recept ook heel makkelijk zelf kunt maken!
Ik vind het heerlijk om in de zomer een salade te maken van rauwe spitskool, even lekker iets anders. Spitskool heeft een lekkere zachte smaak en is rijk aan kalium, vitamine C en foliumzuur. De laatste is een van de vitamines die veel mensen te weinig binnenkrijgen. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Vooral voor zwangere vrouwen is het belangrijk genoeg foliumzuur binnen te krijgen, het is nl. goed voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. 
Verder is het gewoon een heerlijke salade die vol zit met geweldige smaken, een echte aanrader!

Aziatische salade met zalm
voor twee personen

175 gr zalmfilet
1/2 spitskool
1 komkommer
1 limoen
2 eetlepels vissaus
2 lenteuitjes
2 handjes cashewnoten, ongezouten
2 theelepels honing
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn

olijfolie

Maak een marinade door de honing, rijstazijn, twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels olie te mengen. Boen de limoen goed schoon en rasp de schil boven de marinade. Roer goed door en marineer hier de zalm minstens 30 minuten in. 

Snijd de spitskool in smalle reepjes. Was de komkommer en snijd deze overlangs door, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de lenteui in ringetjes. Maak een dressing door 2 eetlepels olie te mengen met de vissaus en het sap van de limoen. Meng de groenten, cashewnoten en dressing door elkaar. Laat de smaken even goed intrekken.

Verhit een grillpan en gril de zalm aan beide kanten in ongeveer 8 minuten net gaar. Laat de zalm iets afkoelen en besprenkel met een eetlepel sojasaus. Verdeel de zalm in grove stukken.

Schep de salade op het bord en verdeel de zalm hierover.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...