zondag 30 juni 2013

Gerookte makreel salade met bieslook en yoghurt


Deze heerlijke frisse salade is gebaseerd op een recept uit Foodies magazine. Een lekkere salade waar je alle kanten mee op kunt, zoals hier op de foto mooi gepresenteerd als fris voorgerechtje, maar het is ook een lekkere maaltijdsalade of heerlijk als salade voor op brood.
Makreel is een vette vis en zit vol omega-3 vetzuren, proteine, vitamines en mineralen als calcium, fosfor en magnesium. Makreel helpt je de hormoonspiegel in je lichaam te reguleren, kan je helpen je cholesterolwaarden te verlagen en je bloeddruk onder controle te krijgen. Er wordt geadviseerd twee keer per week vette vis te eten, met deze heerlijke salade is dat absoluut geen straf!

Gerookte makreel salade met bieslook en yoghurt
voor 4 personen

1 stronk bleekselderij
2 appels, ik gebruikte granny smith
4 eetlepels Griekse yoghurt, + evt. extra ter garnering
1 gerookte makreel
bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
sap van een halve citroen
zeezout
peper

Snijd de onderkant van de bleekselderij, was de stengsels, verwijder eventueel de draden en snijd in plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.

Snijd de bieslook fijn (houd evt. een paar takjes achter ter garnering) en meng deze, samen met het paprikapoeder, door de Griekse yoghurt.

Meng de bleekselderij, de appel, de olijfolie, het yoghurtmengsel en het citroensap door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 

Maak de makreel schoon, bekijk dit filmpje hoe je dat het beste kunt doen.
Verdeel de makreelfilet in stukjes, houd nog wat stukjes achter ter garnering en schep de rest door de salade.

Zet een serveerring op het bord en schep hier het mengsel in, druk het aan en verwijder de ring voorzichtig. Garneer met een lepeltje Griekse yoghurt, wat stukjes makreel, een snufje paprikapoeder en een takje bieslook.

Smakelijk!


1 opmerking:

  1. Alsjeblieft, genoeg van zoveel bedrog, ze zeggen alleen wat iedereen wil horen, velen doen alsof ze leraar zijn, maar zeer weinigen hebben echt kennis, en geloven niet meer dat ze gratis werken en betalen nadat ze resultaten hebben gezien, dit is totaal onjuist, ik kan getuigen van een heel aardige persoon die me heeft geholpen mijn man terug te krijgen, hij is een persoon die echt de gave heeft om te helpen, ik deel zijn contact zodat je het zelf kunt controleren, WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...