woensdag 5 juni 2013

Broodje vitello tonnato met appel

Iedereen kent de vitello tonnato wel als voorgerecht, een echte klassieker, maar het is ook zeker lekker op een broodje! Een heerlijke simpel receptje, voor een van mijn favoriete lunchgerechten. Lekkere malse fricandeau met een rijke tonijnsaus, maar door de appel blijft het toch lekker fris. 
Tijdens een kookworkshop leerde ik eerder al dat je beslist tonijn in olie moet kiezen voor vitello tonnato. Tonijn in water klinkt misschien verstandiger maar de olie komt de smaak van de tonijnmayonaise echt ten goede! 
Verwen jezelf lekker in het weekend en maak deze broodjes vitello tonnato eens!

Broodje vitello tonnato
voor +/- 4 belegde broodjes

Brood(jes) naar keuze, bijv. ciabatta of Turks brood
+/- 200 gr fricandeau
1 granny smith appel
75 gr rucola melange
1 blikje tonijn in olie
+/- 5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kappertjes
zeezout
peper

Laat de tonijn uitlekken en maak de tonijn en kappertjes samen met een vork fijn. Meng de mayonaise erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de appel in reepjes.

Beleg de broodjes met een handje rucola melange en de fricandeau. Bestrijk met de tonijnmayonaise en leg er wat appelreepjes op.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...