zondag 9 juni 2013

Salade caprese


Wie houdt er nou niet van? Salade caprese, zeker met het warme weer van de laatste dagen is het de ideale maaltijd! Het belangrijke bij dit recept is om mooie, rijpe en smaakvolle tomaten te kiezen. Wij aten deze salade lekker met een desem breekbrood, die je in goede olijfolie doopt en nog wat besprenkeld met grof zeezout.
Basilicum, ook wel het koningskruid genoemd, betekend letterlijk vertaald uit het Grieks ''koninklijke geur''. En basilicum doet zeker zijn naam eer aan want zeg nou zelf, alleen al van de heerlijke geur wordt je energieker! Basilicum heeft ook veel geneeskrachtige krachten, zo geeft het bijvoorbeeld verlichting bij verkoudheid, astma en koorts en werkt het slijmoplossend en krampstillend. Daarnaast beschermt basilicum ook tegen schade door vrije radicalen en werkt het ontsmettend en schimmelwerend. Goede redenen dus om dit kruid vaker te gebruiken in de keuken, begin met deze heerlijke salade caprese!

Salade caprese
voor twee personen

twee bollen buffelmozzarella
4 tomaten
handje verse basilicum
handje pijnboompitten
basilicum olijfolie
grof zeezout
peper

Snijd de buffelmozzarella in dunne plakken. Was de tomaten goed, verwijder de harde kern en snijd in plakken.

Kies een mooi bord en leg hier om en om de tomaten en de mozzarella op.

Was de basilicum en scheur de grote blaadjes eventueel in kleinere stukken. Steek de basilicumblaadjes tussen de tomaat en mozzarella.

Bestrooi de salade met de pijnboompitten en besprenkel met de basilicum olijfolie. Breng als laatste op smaak met zout en peper.

Genieten maar!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...