donderdag 13 juni 2013

Rabarbercompote met yoghurt en notenIk ben dol op rabarber, die heerlijke frisse, zure smaak, geweldig! Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat rabarber fruit was, waarschijnlijk omdat het zo verwerkt en gegeten wordt, maar eigenlijk is het een groente. Rabarber bevat ook de nodige vitamine en mineralen. Bijvoorbeeld ijzer en foliumzuur, vitamine B1, B2, B6, en veel vitamine C, goed voor het immunsysteem. In rabarber zit ook pectine, deze voedingsvezel draagt bij aan een gezonde cholesterol en een goede spijsvertering. 
Verder bevat het weinig calorieën, dus extra fijn als je op de lijn let! 100 gram rabarber bevat maar 20 calorieën. Dus hup aan de slag in de keuken en maak deze heerlijke Rabarbercompote!
Naar recept van Gizzi Erskine.


Rabarbercompote met yoghurt en noten

1 kg rabarber

sap van drie appels
3 eetlepel ahornsiroop
1 vanillepeul
verder;
(geiten)yoghurt
amandelen

Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van ongeveer 2cm.

Doe de appelsap, ahornsiroop en vanillepeul in een pannetje en verwarm alles op laat vuur. Voeg de rabarber toe en breng aan de kook. Haal de pan dan van het vuur, dek de pan af en laat ongeveer 10 minuten rusten. Kijk of de stukjes rabarber uit elkaar vallen, dan is de compote klaar. Is dit nog niet het geval dek de pan dan nog af voor ongeveer 5 minuten. Verwijder de vanillepeul en bewaar de rabarbercompote in een voorraaddoos in de koelkast. Hier kun je de rabarber vier dagen bewaren.

Schep de rabarbercompote in een schaaltje of glas, schep er de yoghurt bovenop en maak af met een handje amandelen.

Geniet van dit heerlijke ontbijtje of tussendoortje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...