vrijdag 1 mei 2015

Avocadosalade met mango en gerookte zalm


We hebben gelukkig al wat mooie zonnige dagen gehad, heb jij er ook al zo van genoten? Nu de maand mei is aangebroken ben ik helemaal klaar voor de zomer, veel zon graag en het liefst zo snel mogelijk! De laatste weken eet ik alweer lekker veel salades. Deze zomerse salade met avocado en mango is heerlijk na een drukke werkdag. Lekker door de pure smaken en snel op tafel!


Gebruik een lekkere rijpe mango voor deze salade. Om te checken of een mango rijp is kun je het beste je neus en handen gebruiken. De kleur van de mango zegt niet zoveel, sommige mango's verkleuren wanneer ze rijp zijn, maar dit is niet bij alle soorten zo. Niet alle mango's worden geel of rood, er zijn ook soorten die groen blijven als ze rijp zijn. Knijp zachtjes in de mango, veert de vrucht een beetje terug dan is de mango rijp. Een rijpe mango ruikt lekker zoet en exotisch. 

De salade wordt op smaak gebracht met citroensap en grof zeezout. Het zeezout geeft deze salade de nodig pit en brengt de smaken van de verschillende ingredienten bij elkaar. Grof zeezout ziet er niet alleen mooi uit op je salade de karakteristieke zilte smaak is echt heerlijk! Je kunt grof zeezout gewoon in de supermarkt kopen, maar in delicatessenwinkels of online kun je heerlijk grof zeezout kopen in de mooiste potjes.


Avocadosalade met mango en gerookte zalm
voor 2 personen

zakje gemengde sla, 80 gr
1 rijpe avocado
1 rijpe mango
200 gr gerookte zalm
citroensap
grof zeezout

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Gebruik een lepel om de plakken avocado uit de schil te scheppen. Besprenkel de avocado plakken met citroensap, zo help je verkleuring te voorkomen.

Snijd de mango door aan beide kanten ''de kontjes'' van de pit te snijden. Snijd ook de overgebleven zijkanten van de pit. Verwijder de schil en snijd de mango in reepjes. 

Meng de sla met de avocado, mango en gerookte zalm. Breng op smaak met nog wat citroensap en grof zeezout.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...