vrijdag 15 mei 2015

Varkenshaas met pistachepesto


Op Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen; Varkenshaas gevuld met een heerlijke pistachepesto. Het recept is van supermarkt Spar. Het is een heel simpel recept en je hebt maar weinig ingredienten nodig. Het varkenshaasje wordt super mals en erg smaakvol! Eet deze varkenshaas met een lekkere (pasta)salade met zongedroogde tomaatjes.

Ik eet niet veel vlees maar, naast een biefstukje, is het varkenshaasje wel mijn favoriet. Varkenshaas is niet alleen een lekker mals en mager stukje vlees. Het bevat ook veel vitamine B1, deze zorgt voor de verbranding van koolhydraten uit ons voedsel, hiervan krijgen we energie. Ook vitamine B12 komt veel voor in varkensvlees, dit voorkomt bloedarmoede en zorgt voor de vorming van gezonde rode bloedcellen. 


Voor dit recept heb je keukentouw nodig. Je weet wel dat herkenbare en leuke rood-witte touw, je kunt het bijvoorbeeld bij Albert Heijn kopen. Dit speciale bindgaren is erg stevig en gaat niet kapot door de hitte. Ook bevat het geen kleur- en kunststoffen, hierdoor is het niet schadelijk voor de gezondheid.Varkenshaas met pistachepesto
voor 4 personen

2 varkenshaasjes
20 gr blaadjes basilicum
2 grote tenen knoflook
100 gr Parmezaanse kaas
100 gr pistachenootjes
olijfolie
peper
zout


Doe de blaadjes basilicum in een keukenmachine of hakmolentje. Pel de tenen knoflook en voeg ze toe aan de basilicum. Snijd de Parmezaanse kaas in wat kleine stukken en doe deze samen met de pistachenoten in de keukenmachine. Maal alle ingredienten tot een grove pesto.

Snijd de varkenshaasjes voorzichtig in de lengte door, maar niet volledig. Open het vlees als een boek en leg de varkenshaasjes plat. Kruid met peper en zout. 

Vul de varkenshaasjes met de pistachepesto en rol het vlees over de vulling. Bind het vlees op met keukentouw.

Bak de varkenshaasjes in een beetje olijfolie in z'n 20 minuten gaar. Keer het vlees regelmatig om. Je kunt de varkenshaasjes ook op de BBQ roosteren.

Verwijder het keukentouw en snijd de varkenshaasjes in plakken.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...