maandag 25 mei 2015

Aspergesalade met ei en bacon


Vaak zijn simpele gerechtjes het lekkerst. Mooie ingredienten met een geweldig lekkere pure smaak doen al het werk, je hebt zo weinig poespas nodig. Deze aspergesalade is ook alles behalve ingewikkeld en super lekker! De combinatie van de asperges met ei en de hartige bacon is verrukkelijk. 

De bacon geeft dit gerechtje pit en verbind alle smaken. Ik kocht in de supermarkt kant en klare uitgebakken bacon. Zo maak je deze salade lekker snel, ideaal voor de lunch. Maar natuurlijk kun je zelf ook bacon uitbakken, doe dit op laag vuur en neem er z'n 20 minuten de tijd voor. Laat de uitgebakken bacon goed uitlekken op keukenpapier.

Ik heb deze aspergesalade lekker simpel gehouden. Op internet vond ik een aantal leuke ideetjes, zo kun je lekker variëren. Vervang het hardgekookte ei bijvoorbeeld voor een gepocheerd eitje. Hier lees je hoe je een ei pocheert.
Je kunt ook geroosterde hazelnoten fijnhakken en deze over de salade strooien, lekker! Of geef de salade nog meer pit door er blauwe kaas over te verbrokkelen. Wil je nog meer groenten toevoegen? Peultjes zijn een lekkere toevoeging.

Aspergesalade met ei en bacon
voor 1 persoon

250 gr groene asperges
1 ei
20 gr uitgebakken bacon
1 theelepels mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
olijfolie
zeezout
peper


Snijd ongeveer 2 tot 3 cm van de houtige onderkant van de groene asperges, dit deel kun je weggooien. Snijd de asperges daarna in kleine stukjes van z´n 3 cm. 

Kook de asperges in ruim en gezouten water voor ongeveer 3 tot 4 minuten. Zorg dat ze nog wel een bite hebben. Houd de asperges onder de koude kraan, zo blijven ze lekker knapperig. Laat de asperges daarna goed uitlekken.

Kook het ei in z'n 8 a 9 minuten. Laat het ei daarna schrikken door de pan onder de koude kraan te houden. Zo kun je het ei makkelijker pellen en het stopt de garing.

Snijd de bacon in kleine stukjes. Pel het ei en snijd het in drieën.

Maak de vinaigrette door de rode wijnazijn, mosterd, peper en zout door elkaar te roeren met een kleine garde. Voeg nu langzaam en al kloppend met een garde de olijfolie toe.

Leg de aspergesalade op een bord en verdeel hierover het ei en de bacon. Besprenkel de salade met de mosterd vinaigrette.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...