woensdag 6 mei 2015

Courgettebootjes


Courgette is een erg veelzijdige groente en staat bij mij dan ook vaak op het menu. In de vorm van courgetti, gegrilde of rauwe courgettelinten in de salade, in de pasta, in een frittata, in pannenkoekjes en ga zo maar door. Door de zachte en neutrale smaak kun je er alle kanten mee op en lust eigenlijk iedereen de groente wel. Dit keer koos ik ervoor de courgette uit te hollen zodat je een soort bootjes krijgt. Deze bootjes heb ik gevuld met een heerlijke gehaktsaus en gecombineerd met kerstomaatjes en mozzarella, een heerlijke combinatie!

Courgette is erg gezond, deze groente bevat enorm veel mineralen zoals magnesium en B vitamines. Ook zijn ze goed voor je bloeddruk en helpt hart- en vaatziekten voorkomen. Courgettes zijn licht verteerbaar, zitten vol vezels en bevatten weinig calorieën. 



Dit recept is lekker makkelijk en snel te bereiden. De simpele gehaktsaus heb je zo gemaakt. Je vult de bootjes met de saus en legt er gehalveerde tomaatjes en plakjes mozzarella op. Vervolgens doet de oven de rest van het werk en 10 minuutjes later kun je al aan tafel! De lekkere bite van de courgette blijft in dit recept behouden. Serveer er een lekkere salade bij als je de courgettebootjes eet als diner. Een courgettebootje is ook heerlijk als lunch!


Courgettebootjes
voor 2 bootjes

1 courgette
100 gr rundergehakt
5 eetlepels passata
4 kerstomaatjes
1/2 bol mozzarella
1 teen knoflook
1 sjalotje
wat blaadjes verse basilicum
zeezout
peper


Verwarm je oven voor op 180 graden.

Hol de courgettes uit met een lepel, verwijder het waterige deel maar let op dat je de buitenkant niet stuk maakt. Leg de courgettebootjes in een ovenschaal.

Pel en snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg het sjalotje en de knoflook toe en bak deze mee. Voeg de passata toe en warm goed door. Verscheur wat blaadjes verse basilicum, roer deze door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus in de courgettebootjes.

Halveer de kerstomaatjes en snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomaatjes en mozzarella over de courgettebootjes.

Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...