zondag 17 mei 2015

Quesadilla met hummus, avocado en feta


Een quesadilla is eigenlijk een soort tosti, maar dan gemaakt met een tortilla wrap in plaats van brood. Quesadilla's komen uit de Mexicaanse keuken, letterlijk betekend het woord ''kaasdingetje''. Naast een typische Mexicaanse quesadilla met kaas, kip en chorizo kun je eindeloos variĆ«ren. Deze keer maakte ik quesadilla's met hummus, avocado en ik gebruikte feta. De walnoten in het recept geven de tosti een heerlijke bite!

Op internet kun je veel recepten vinden om zelf tortilla wraps te maken. Dit ga ik zeker binnenkort een keertje proberen. Je hebt hiervoor bloem nodig, bakpoeder, water, roomboter en een snufje zout. Deze ingredienten kneed je tot een deeg, even laten rusten, bolletjes tot een wrap uitrollen en vervolgens bak je de wraps in de koekenpan. Ik ben erg benieuwd naar de smaak van zelfgemaakte tortilla wraps! Projectje voor de volgende keer ;-)


Quesadilla met hummus, avocado en feta
voor 1 quesadilla 

1 tortilla wrap
1 flinke eetlepel hummus
1/2 avocado, eetrijp
50 gr feta
handje walnoten
paprika poeder
peper

Besmeer de helft van de tortilla wrap met hummus. Snijd de avocado in repen en verdeel deze over de hummus. Bestrooi met paprikapoeder en peper. 

Verbrokkel de feta over de halve wrap en verdeel de walnoten erover.
Vouw de wrap dubbel. 

Verwarm een grillpan. Voeg een scheutje olijfolie toe en wrijf met wat keukenpapier de pan in met olijfolie. Grill de quesadilla aan beide kanten in de hete pan.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...