vrijdag 22 mei 2015

Druivenspiesjes met geitenkaas en amandelen

Chips, nootjes, een blokje kaas... Lekker hoor maar soms wil je eens iets anders bij de borrel. Zo zocht ik een tijdje geleden lekkere borrelhapjes op Pinterest toen ik op het idee kwam voor deze druivenspiesjes. De hapjes zien er leuk uit en zijn ook nog eens heel simpel om te maken. De combinatie van de witte druiven met geitenkaas en de bite van de amandelen is erg lekker! 

Geitenkaas, je houdt ervan of je gruwelt ervan. Ik ben dol op geitenkaas, de smaak is lekker fris en lichtzurig. Heerlijk in combinatie met iets zoets zoals honing, vijgen of in dit geval witte druiven. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geitenkaas gezonder is dan koemelk. Geitenkaas bevat vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D dan koemelk. Voor mensen met eczeem, astma, migraine en bijvoorbeeld darmklachten kan geitenmelk uitkomst bieden, dit komt vooral door de eiwitsamenstelling.Druivenspiesjes met geitenkaas en amandelen
voor 12 hapjes

100 gr zachte geitenkaas
12 witte druiven
handje geroosterde en gezouten amandelen


Was de druiven en hak de amandelen fijn.

Verdeel de geitenkaas in 12 ongeveer gelijke stukjes en draai hier tussen je handen bolletjes van. Rol de bolletjes geitenkaas door de fijngehakte amandelen.

Prik een druif en een bolletje geitenkaas aan een cocktailprikker.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...