maandag 11 mei 2015

Frambozen-kokosijs


Vandaag was het een heerlijk zomerse dag, 27 graden heerlijk! Wij Nederlanders genieten dan natuurlijk massaal, je weet immers nooit hoe lang het duurt. De barbecues worden schoongemaakt, de rokjes komen uit de kast en de diepvries wordt gevuld met lekkere ijsjes. Heerlijk die ijsjes maar gezond zijn ze vaak niet. Zelfs een raketje bevat (in verhouding tot het totaal aantal calorie├źn) redelijk veel suiker.

Dit heerlijke frambozen-kokosijs is een stuk gezonder en super lekker! Het recept bestaat uit drie ingredienten; een beetje honing, kokosmelk en bevroren frambozen. Het ijs maak je hartstikke simpel en lekker snel in de blender! Zorg dat je de ingredienten standaard in huis hebt en je kunt altijd een lekker ijsje maken voor tussendoor of als toetje.


Ook diepvries fruit is rijk aan vitamines en bevat weinig calorie├źn. Soms zit er zelfs meer vitamine C in diepvriesfruit dan in vers fruit! Dit omdat het fruit vaak vanuit Zuid-Europa of Afrika komt. De lange afstand die het fruit naar Nederland moet afleggen gaat ten koste van de versheid van het fruit. Diepvries fruit wordt meteen na de oogst ingevroren en ze blijven de vitamines en mineralen behouden.


Frambozen-kokosijs
voor 2 personen

200 ml kokosmelk (een half blikje)
200 gr bevroren frambozen
1 eetlepel honing


Doe eerst de kokosmelk in de blender. Voeg nu de nog bevroren frambozen en de honing toe.

Laat de blender even draaien zodat alles goed gemixt is.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...