zondag 31 mei 2015

Kip-pesto spiesjes


Als het goed is wordt het volgend weekend dan eindelijk barbecue weer! Zouden de weergoden ons dan eindelijk gunstig gestemd zijn? Tijd voor een lekker barbecue receptje; lekkere kip-pesto spiesjes! Het is een hartstikke makkelijk receptje en veel lekkerder dan kant en klaar gemarineerd vlees uit de supermarkt! De pesto maak je snel in je keukenmachine, je laat het vlees lekker marineren, je rijgt de spiesjes en ze zijn klaar voor de barbecue!

Laat de sateprikkers eerst in water weken voordat je de kip eraan rijgt. Dit voorkomt verbranden in de pan of op de barbecue. Je kunt ze het beste in een hoog glas zetten of in een met water gevulde fles stoppen. Als je ze namelijk in een bak water legt komen ze zo weer bovendrijven.Kip-pesto spiesjes
voor ongeveer 13 spiesjes

600 gr kipfilet
300 gr pruim- of kerstomaatjes
20 gr basilicumblaadjes
30 gr Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook, gepeld
olijfolie
zeezout
peper

Laat de sat├ęprikkers weken in water. 

Doe de basilicumblaadjes, knoflook en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Je kunt ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en laat de keukenmachine draaien tot er een pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kipfilets in blokjes. Meng de kip met de pesto en zet dit minstens een uur in de koelkast. 

Neem een sat├ęprikker en rijg hier een blokje kip aan, vervolgens een tomaatje, weer een stukje kip, tomaatje en eindig met kip. Herhaal dit voor de overige spiesjes.

Grill de spiesjes op de barbecue of in de grillpan gaar.


Enjoy!LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...