woensdag 24 april 2013

Zalm met parmezaan-broodkorst, spinazie en kerstomaatjes


Wij zijn thuis dol op zalm, het liefst eten we het elke week wel een keertje. Rauw, uit de oven, gebakken in de pan, met een korstje, als tartaar, gerookt, in bladerdeeg, in de salade, op brood en zo kan ik wel even doorgaan...Op deze blog vind je dan ook meerdere heerlijke recepten met zalm.
Deze heerlijke zalm met een parmezaan-broodkorst, spinazie en kerstomaatjes, gebaseerd op een recept uit Foodies, wordt zeker aan het terugkomende repertoire toegevoegd. Het is een makkelijk, snel recept en ideaal voor een balansdagje!

Zalm met parmezaan-broodkorst, spinazie en kerstomaatjes
voor 2 personen

450 gr bladspinazie, diepvries
75 ml slagroom
2 zalmfilets, evt. droog gedept
250 gr kerstomaatjes
35 gr parmezaanse kaas, geraspt
2 sneetjes witbrood, oud
handje verse peterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook
1 sjalotje
olijfolie
boter
nootmuskaat
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel en snipper het sjalotje. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit het sjalotje hierin. Voeg de spinazie toe met een scheutje water en smoor dit ongeveer 15 minuten. Zet op het eind het vuur wat hoger zodat het vocht verdampt.

Verkruimel het brood en hak de knoflook en peterselie fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het brood knapperig. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm kort even mee. Haal de pan van het vuur en roer er de parmezaanse kaas door.

Halveer de tomaatjes en meng deze door de spinazie, breng goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep het mengsel in een ovenschaal en giet de slagroom eroverheen. 

Kruid de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de spinazie. Verdeel het broodmengsel over de zalm en druk zachtjes aan.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven en smullen maar!

Smakelijk!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...