zondag 28 april 2013

Trifle met zomerfruit


Google je ''Trifle'' dan krijg je de meest waanzinnige kunstwerken te zien, enorme glazen schalen vol mooie laagjes cake, room en fruit. Leuk voor als je een dinertje hebt met 20 personen, maar niet zo handig voor ''een standaard huishouden''. Vandaar dat dit makkelijke receptje gewoon in eenpersoonsporties is. Snel te maken voor jezelf en je lief als je zin hebt in een heerlijk, fris toetje. 

Het oorspronkelijke recept voor dit toetje komt volgens mij uit de Allerhande, maar ik kon het op internet daar niet terug vinden. Ik heb het al diverse keren op deze manier in kleine glaasjes gemaakt, makkelijk en snel voor twee personen. Maar ik heb het ook in een grote schaal gemaakt als afsluiter van een dinertje. Je kunt het dessert namelijk ook heel makkelijk voorbereiden! In welke vorm je dit toetje ook maakt, succes verzekerd!

Trifle met zomerfruit
voor twee personen

2 plakken cake
1 sinaasappel
2 eetlepels cointreau likeur
250 gr zomerfruit, vers of diepvries(ontdooid)
125 ml slagroom

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.

Druk de hals van het glaasje in de plak cake en druk de cake op de bodem. Snijd de sinaasappel door midden en besprenkel de cake met ongeveer twee eetlepel sinaasappelsap en een eetlepel cointreau. Zet de glaasjes even weg totdat de cake het vocht heeft geabsorbeerd.

Klop de slagroom lobbig, eventueel met een beetje suiker.

Zodra het vocht is opgenomen door de cake schep je de slagroom in de glaasjes. Vervolgens schep je er een laagje zomerfruit op. Bestrooi de trifle met wat sinaasappelrasp.

Krijg je gasten en bereid je dit dessert al eerder voor? Zorg dan dat de cake besprenkeld in de koelkast klaar staat en de slagroom geklopt is. Vlak voor het opdienen schep je de slagroom en het fruit op de cake en bestrooi met het sinaasappelrasp.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...