maandag 29 april 2013

Spaghetti van courgette met gegrilde halloumi


Heb jij wel eens van halloumi gehoord? Het is een heerlijke kaas, gemaakt van zowel geiten als schapenmelk. Je kunt het bakken en grillen, het is een kaas die niet snel smelt.
Ik wilde halloumi al een tijdje proberen, maar greep er steeds naast in een winkeltje bij mij in de buurt. Je vindt deze kaas vooral in Marokkaanse en Turkse winkeltjes.

Een tijdje geleden aten wij deze Spaghetti van courgette met pesto, gamba's en parmaham. Het vervangen van spaghetti door courgette is toen zo goed bevallen dat dit snel vroeg om meer variatie. Het is een heerlijke simpele spaghetti-salade geworden met geweldige smaakmakers!

Spaghetti van courgette met gegrilde halloumi
voor twee personen

2 courgettes
200 gr halloumi
handje gemende noten, ongezouten en ongebrand
+/- 10 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
schep olijven, naar keuze
flinke handvol rucola
extra vierge olijfolie
olijfolie (om te bakken)
zeezout
peper


Schil de courgettes over de hele lengte met een speciale juliennesnijder tot spaghetti. Doe deze in een kom samen met de zongedroogde tomaatjes, olijven, noten en rucola. Meng alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout, peper en goede olijfolie.

Snijd de halloumi in plakjes en besprenkel met olijfolie. Verhit een grillpan. Grill de plakjes halloumi een paar minuten in de warme grillpan tot er grillstrepen ontstaan. Draai om en grill ook de andere kant. 

Schep de spaghetti op een bord en leg hier de gegrilde halloumi op, bestrooi met wat extra peper en zout en serveer meteen.

Ben jij al benieuwd geworden naar de smaak van halloumi? 

1 opmerking:

  1. Was op zoek naar receptje met halloumi. Dit lijkt mij zeer leuk met de slierten courgettes. Bedankt, we proberen dit uit deze week.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...