dinsdag 2 april 2013

Saltimbocca met feta


Heb je My Kitchen Rules wel eens gezien? In dit kookprogramma strijden verschillende koppels tegen elkaar, om beurten moeten ze hun huiskamer omtoveren tot een restaurant en een driegangenmenu bereiden en opdienen aan de jury en de andere koppels. Het wordt dagelijks uitgezonden op Net5 om 17.00, normaal niet zo'n fijne tijd maar omdat ik ziek thuis was vorige week heb ik het kunnen zien. 
In een aflevering maakte twee politieagentes, Esther en Ali uit Tasmanië, Saltimbocca. Deze Italiaanse klassieker betekend letterlijk ''Springt in de mond''. Ook al was ik ziek en lag ik met koorts op de bank, het water liep me in de mond! 
Dus Saltimbocca kwam op het to-cook lijstje en met Pasen was het zover! Heerlijk in combinatie met de Spinaziesalade met gegrilde groenten
Je kunt er nog een simpele witte wijn jus bij maken door wijn toe te voegen aan het braadvocht en de wijn kort te laten inkoken.

Saltimbocca met feta
2 personen

2 kalfslapjes
2 plakjes pancetta
30 gr feta, in twee dunne plakjes verdeeld
2 blaadjes salie
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Sla de kalfslapjes wat platter door ze tussen twee lagen plasticfolie te leggen en er voorzichtig met een koekenpan op te slaan.

Kruid de kalfslapjes met zeezout en peper. Leg op een helft van de kalfslapjes een plak pancetta, hierop de feta en het blaadje salie. Vouw de andere helft erover heen en zet het vlees vast door middel van cocktailprikkers.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur aan in ongeveer 4-5 minuten. Leg het vlees in een ovenschaal en zet het voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Laat je verrassen door dit gerecht, het vlees smelt op je tong!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...