zondag 7 april 2013

Varkenshaas met shiitakes en taugé

Dit heerlijke gerecht is gebaseerd op een recept uit het magazine Foodies. Dit mooie blad staat elke maand weer boordevol heerlijke inspiratie. Niet alleen het magazine is een echte aanrader, bekijk de website ook eens! 
Ik ben een liefhebber van taugé, heerlijk die witte, knapperige steeltjes. Wist je dat taugé de kiem van de mungboon is? Kiemen zijn zaden met daaraan jonge, net ontkiemde plantjes. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C, ijzer en verbeterd de spijsvertering. Samen met het magere varkenshaasje is dit dus een heerlijke, gezonde maaltijd. Eventueel kun je nog rijst of noodles aan dit gerecht toevoegen.

Varkenshaas met shiitakes en taugé
2 personen

1 varkenshaasje
100 gr shiitake
150 gr taugé
1/2 rode peper, in ringetjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 limoen
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels sojasaus
olijfolie
boter
zeezout
peper

Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken. Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Snijd de rode peper en bosuitjes in ringetjes. Halveer de limoen en knijp uit een helft het sap, de andere helft snijd je in plakjes.

Verhit wat olie in een pan en bak er de shiitakes in ca. 4 minuten in. Voeg het sesamzaad, de peper en de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg de taugé, de sojasaus en de helft van het limoensap toe. Verwarm dit nog heel even en zet het vuur dan uit.

Bestrooi de plakken varkenshaas met zout en peper. Verhit wat olijfolie en boter in een pan en bak er de varkenshaas op hoog vuur 2-3 minuten aan beide kanten in. Verdeel het shiitake mengsel op de borden en leg hier de plakken varkenshaas op. Garneer met de schijfjes limoen.

Ga jij dit heerlijke gerecht uitproberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...