vrijdag 26 april 2013

Foodblogswap; Carrot Cake


Volgende week is het zover, de laatste Koninginnedag!  Heel het land kleurt langzaam oranje, we verzamelen ''vlooien'' voor de vrijmarkten, we zijn allemaal reuze benieuwd welke outfit Maxima zal dragen en we doen weer massaal boodschappen bij Appie voor de Koningswuppies.

Bij deze speciale gebeurtenis hoort natuurlijk een oranje lekkernij! Sla dit jaar de oranje tompouce over en maak deze heerlijke Carrot Cake. Super makkelijk te maken en extra bijzonder door de cream cheese frosting!

Voor de foodblogswap van deze maand maakte ik eerder al deze heerlijke Oreo cheesecake cupcakesMaar er staat nog zoveel meer lekkers op de blog van Pauline (Uit Pauline's keuken). Zo ook deze Carrot Cake en ik besloot, ook om in de oranje sfeer te komen, gewoon twee foodblogswaps te doen deze maand. Beslist geen straf dacht ik zo!

Carrot Cake
voor 12 personen

1.5 dl zonnebloemolie

3 eieren
200 gr geraspte winterwortel
150gr lichte basterd suiker
175 gr zelfrijzend bakmeel
1.5 theelepel bakpoeder
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
1 theelepel koek en speculaaskruiden
60 gr walnoten
50 gr rozijnen
200 gr roomkaas
sap van een 1/2 citroen
50 gr poedersuiker

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet een bakvorm in.

Meng de eieren, basterdsuiker en zonnebloemolie met een garde tot een glad mengsel. 
Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe en meng dit goed door elkaar. Doe de sinaasappelrasp, de koek en speculaaskruiden, walnoten en rozijnen erbij en schep het mengsel goed om. 
Voeg de geraspte wortel als laatste toe en meng het beslag nog eens snel door. 

Schep het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 25 minuten af.
Voor de frosting meng je de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker. Wacht tot de taart in afgekoeld voordat je de taart bestrijkt met de frosting.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...