maandag 22 april 2013

Foodblogswap: Oreo cheesecake cupcakes


Deze maand deed ik voor 't eerst mee aan de Foodblogswap. Een geweldig leuke idee waarbij foodbloggers van elkaars blog bakken/koken. Naast het contact op twitter en op de besloten Facebook groep voor foodbloggers leren we elkaar en vooral elkaar blogs zo nog beter kennen!

En deze eerst swap viel ik direct met mijn neus in de boter! Of moet ik zeggen in de roomkaas...? 
Ik mocht koken van de blog van Pauline; Uit Pauline's keuken. Het was lastig om te kiezen wat ik zou maken voor de Foodblogswap, er staat zo verschrikkelijk veel lekkers op de blog van Pauline! Naast o.a. lekkere pasta's, vegetarische recepten, borrelhapjes en toetjes staan er vooral veel heerlijke zoete verleidingen op...

Uiteindelijk koos ik voor deze heerlijke Oreo cheesecake cupcakes. De cupcakes riepen mij, sinds ik ze de eerste keer zag, vanaf het beeldscherm al toe; ''Oh please! Pick me! Pick me!'' 

Oreo cheesecake cupcakes
voor 8 cupcakes

2 eieren
40 gr suiker
150 gr roomkaas
150 gr kwark
90 gr oreo koekjes + 8 hele koekjes

Verwarm de oven voor op 150 °C en zet een muffin bakblik klaar met hierin papieren vormpjes.

Klop de eieren samen met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Verkruimel (naar keuze fijn of grof) de oreo koekjes en meng deze door het roomkaas mengsel. 

Schep het mengsel in de cupcake vormpjes en druk er dan een heel oreo koekje in. 

Bak de cupcakes in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.

Deze heerlijke cupcakes zijn het lekkerst als ze goed koud zijn. Eet ze nog dezelfde dag op zodat het koekje bovenop niet taai wordt. Bak je ze voor een ander moment? Bewaar de hele oreo koekjes dan en druk deze in de cupcakes voordat je ze opeet!

Zoals Pauline al zei; deze Oreo cheesecake cupcakes zijn to die for! Ik ben het hier helemaal mee eens en hoop dat jullie ze ook snel zullen maken want oh boy, dit is pas echt genieten!

Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ze ook gemaakt toen ik ze op de blog van Paulien zag. Ze zijn inderdaad erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is eens wat anders dan zo je oreo's op te eten. Ik ga het dit weekend direct proberen met mijn eigen cup cake vormpjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...