zaterdag 27 april 2013

Beef teriyaki noodles


Teriyaki saus kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar je kunt het ook heel simpel zelf maken. Op deze manier weet je precies wat je eet en laat je de vele E-nummers in deze flesjes mooi links liggen!

Beef teriyaki noodles
voor 2 personen

2 biefstukjes, op kamertemperatuur
1 kleine paksoi, goed gewassen en gesneden
125 gr woknoedels / 2 deelblokken
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
bosje radijsjes, in plakjes gesneden
125 gr tauge
2 theelepels honing
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels sesamzaadjes
boter
olijfolie

Kook de woknoedels zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit wat boter in een (niet te grote) flink warme pan en bak hierin de biefstuk voor ongeveer 4-5 minuten. Haal de biefstukjes uit de pan en pak ze in aluminiumfolie in.

Voeg witte wijnazijn, honing en sojasaus toen aan het bakvocht van de biefstuk. Proef en voeg naar smaak nog meer zout(sojasaus)/zoet(honing)/zuur(azijn) toe. Laat de teriyaki saus even inkoken en haal van het vuur.

Verhit olijfolie in een wok en wok hierin de paksoi. Voeg de radijsjes, tauge, bosuitjes, noedels en teriyaki saus toe en verwarm nog eventjes.

Haal de biefstuk uit het aluminiumfolie en snijd in plakjes. Schep de noedels op een bord en leg hierop de plakjes biefstuk. Bestrooi met sesamzaadjes.

Maak en proef snel zelf deze heerlijke Beef teriyaki noodles!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...