donderdag 18 april 2013

Mexicaans maïsbrood

Eerder maakte in al deze heerlijke koekjes uit het Meat Free Monday kookboek. Meat Free Monday is een initiatief van Paul McCartney en zijn dochters Mary en Stella. In dit kookboek vind je hun lekkerste vegetarische recepten gebundeld. Voor iedere week van het jaar vind je lekkere ontbijt, lunch en diner recepten.
Dit maïsbrood is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld Chili of een ander Mexicaans gerecht. Maar ook koud is dit maïsbrood verrukkelijk als makkelijke meeneem lunch of als hartige snack! 

Mexicaans maïsbrood
4-6 personen

340 gr maïskorrels 
1 rode chilipeper
6 bosuitjes 
175 gr geraspte belegen kaas, houd een handje achter om te bestrooien
handje platte peterselie, fijngehakt
250 gr zure room
175 gr instant polenta
2 eieren
2.5 theelepel bakpoeder
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ronde bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnee in.

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak deze fijn. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en smoor de chilipeper en bosui een paar minuten tot ze gaar zijn. Laat ze niet verkleuren, neem ze van het vuur en doe ze in een schaal.

Voeg de maïskorrels en peterselie toe aan de schaal met de chilipeper en bosui. Klop de eieren los met de zure room en voeg dit toe aan het maismengsel. Voeg dan nog de polenta, het bakpoeder, geraspte kaas en zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

Giet het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi met een handje geraspte kaas.

Bak het brood in 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Het brood is klaar als een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt.

Laat je verrassen door dit simpele maar heerlijke recept!

4 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er ontzettend lekker uit zeg!
    Ik heb het recept even opgeslagen.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedoel je in het recept instant polenta of gewone, Anneke?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruikte instant polenta, zal het ook even aanpassen in het recept, voor de duidelijkheid. Bedankt Nell!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...