maandag 13 juli 2015

Salade met bramen en blauwe kaas


De smaakcombinatie van deze salade is zo verschrikkelijk lekker, die moet je echt eens proeven! De pittige rucola en blauwe kaas in combinatie met de zoete bramen, zoute spekjes en de crunchy amandelen, is echt yum yum yum! Daarnaast is deze salade echt een plaatje om te zien door de prachtige dieppaarse bramen. Houd je niet zo van blauwe kaas? Je kunt ook een mildere kaas kiezen zoals geitenkaas of feta.

Bramen zijn niet alleen heel mooi om te zien, ze zijn ook heel gezond. Deze bosvrucht is rijk aan veel mineralen. Van alle fruitsoorten zijn bramen het rijkst aan calcium en ze leveren ook veel magnesium en ijzer. Daarnaast bevatten bramen van alle fruitsoorten ook de meeste vitamine E dat je lichaamscellen beschermt. Je kunt ze in een klein bakje kopen in de supermarkt of bij je groenteboer, maar je kunt ze ook met emmers tegelijk zelf gaan plukken. Was je zelf geplukte bramen wel eerst goed voordat je ze opeet.
Salade met bramen en blauwe kaas
voor 2 personen

125 gr rucolamelange
150 gr bramen
125 gr blauwe kaas
125 gr spekreepjes
handje geroosterde amandelen
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel wittewijnazijn
olijfolie
zeezout
peper

Verdeel de rucola over de borden. 

Was de bramen voorzichtig. Hak de amandelen grof en verbrokkel de blauwe kaas. Verdeel de ingrediĆ«nten over de rucola.

Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe hier de spekreepjes in, je hoeft verder geen olie of boter toe te voegen. Roer af en toe en draai het vuur laag om de spekjes rustig uit te bakken. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier en verdeel ze daarna over de salade.

Roer de wittewijnazijn en de mosterd met peper en zout door elkaar. Klop er olijfolie doorheen tot er een vinaigrette ontstaat. Besprenkel de salade met de vinaigrette.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...