zondag 12 juli 2015

Aubergine caprese uit de oven


Dit heerlijke vegetarische gerecht is hartstikke simpel, eigenlijk doet de oven al het werk. Het recept is een ideale gezonde maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. Je kunt het ook wat uitgebreider aanpakken en de aubergine caprese serveren met couscous en een lekkere salade. Je kunt eventueel ook basilicum- of rode pesto toevoegen voor extra smaak. Schep dit dan op de aubergines voordat je de tomaat en mozzarella erop legt.

Aubergine is een groente waar je alle kanten mee op kunt. Aubergines bevatten veel vezels en mineralen zoals mangaan, kalium en magnesium. Ook zijn aubergines rijk aan vitamine B11, oftwel foliumzuur. Verder zit er nasunine in deze groente, deze stof valt onder de polyfenolen en is heel goed voor de hersenen. Nasunine is een sterk werkend antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen.


Aubergine caprese uit de oven
voor 1 persoon

1 aubergine
1 grote tomaat
1 bol mozzarella
handje verse basilicum
olijfolie knoflook
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de aubergine doormidden en prik er met een aantal keer met een mes in. Leg de helften in een ovenschaal. Besprenkel met knoflook olijfolie en bestrooi de aubergine flink met zout en peper. Bak de aubergine z'n 45 minuten in de oven tot de aubergine zacht is.

Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd hem in plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd ook deze in plakken.

Haal de aubergine uit de oven en schik hier de plakken tomaat en aubergine op. Bak de aubergine voor nogmaals 5-10 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Haal de aubergine caprese uit de oven en bestrooi met de verse blaadjes basilicum.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...