maandag 27 juli 2015

Broodje gegrilde groenten en halloumi


Vandaag een heerlijk recept voor een broodje dat je misschien niet zo snel zou kiezen maar zeker eens moet proeven; eentje met gegrilde groenten! Heerlijk gegrilde aubergine en courgette maken dit broodje niet alleen lekker, ook gezond. Tapenade van zongedroogde tomaatjes en gegrilde halloumi maken dit lunchreceptje helemaal compleet, smullen maar! Vind je groenten grillen te veel werk? Bij Albert Heijn kun je o.a. gegrilde aubergine en courgette vinden in de koeling.

Halloumi is een heerlijke kaas, gemaakt van zowel geiten- als schapenmelk. Je kunt halloumi grillen en bakken, het is een kaas die niet smelt. Dit komt door het hoge eiwitgehalte. De halloumi krijgt een lekker krokant korstje als je hem grillt. Je koopt halloumi bij Albert Heijn of bij Marokkaanse en Turkse winkeltjes. 


Broodje gegrilde groenten en halloumi
voor 4 personen

4 lekkere broodjes naar keuze
1 aubergine
1 courgette
250 gr halloumi
120 gr half zongedroogde tomaatjes
zeezout
peper


Snijd de aubergines in lange plakken en bestrooi deze met zout. Laat dit z'n 20 minuten intrekken. 

Doe de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine en mix ze tot een tapenade.

Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier. Snijd ook de courgette en halloumi in lange plakken en besprenkel de halloumi, courgette en aubergine met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en grill hierin de groenten en kaas tot de plakken een mooie grillstreep krijgen. Draai om en grill ook de andere kant.

Snijd de broodjes open en besmeer met de tomaten tapenade. Beleg de broodjes met de gegrilde aubergine, courgette en halloumi.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...