maandag 6 juli 2015

Gegrilde zalm met basilicum-yoghurtsausje


Dit simpele recept is lekker zomers en in een handomdraai klaar. De ideale lichte maaltijd voor warme dagen wanneer je niet veel zin hebt om te koken maar toch iets gezonds op tafel wilt zetten. Het basilicum-yoghurtsausje gemaakt van Griekse yoghurt is heerlijk fris. De gegrilde zalm met basilicum-yoghurtsausje is lekker met een simpele en zomerse salade met bijvoorbeeld perzik of mango.


Ik ben dol op zalm en als ik vis eet is het 9 van de 10 keer zalm. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, dit zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam zelf aangemaakt worden en je dus via voeding binnen moet krijgen. Deze goede vetten verlagen je slechte cholesterolgehalte, verhogen je goede cholesterol en helpen je bloeddruk te verlagen. Het hoge gehalte aan magnesium beïnvloedt het zenuwstelsel, reguleert het ontspannen en samentrekken van de spieren en helpt de kans op migraine te verminderen of te verhelpen. Daarnaast is magnesium ook belangrijk voor de opnamen van calcium in je bloed. Dit superfood, om maar even een term te noemen, bevat daarnaast veel B vitamines, deze zorgen onder andere voor een goede vertering en verbranding van je voeding.

Gegrilde zalm met basilicum-yoghurtsausje
voor 2 personen

2 zalmfilets
200 gr Griekse yoghurt
flinke hand verse basilicum
1 teen knoflook
sap van 1/2 limoen
olijfolie
zeezout
peper

Doe de yoghurt met de verse basilicum in een hoge maatbeker. Pers de knoflook uit en voeg deze toe samen met het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de saus met de staafmixer.

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze daarna met een dun laagje olijfolie. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit een grillpan en grill de zalm in z'n 6 minuten.

Serveer de gegrilde zalm met de basilicum-yoghurtsaus en een lekkere zomerse salade.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...