vrijdag 31 juli 2015

Gazpacho

Na een mindere periode qua weer wordt het gelukkig nu weer lekker zomers.
Tijd voor een heerlijk zomers recept; Gazpacho! Deze koude tomatensoep wordt door de Spanjaarden als voorgerecht gegeten, maar is ook erg lekker als lunch. Oorspronkelijk werd deze soep vooral door herders en landbouwers gegeten, die onderweg hun honger en dorst wilden stillen. Maak de gazpacho extra lekker door de soep te serveren met een zelfgemaakte crouton of buffelmozzarella.

Voor dit recept ontvel je de tomaten eerst, dit doe je door deze aan de onderkant eerst kruislings in te snijden. Doe de tomaten vervolgens in gekookt water tot het velletje omkrult. Haal de tomaten uit het kokend water en dompel onder in koud water. Het velletje kun je nu makkelijk van de tomaat af halen. 
Gazpacho
voor 2 a 3 personen

400 gr tomaten
1 rode paprika
1/2 komkommer
1 stengel bleekselderij
1 ui
1 teen knoflook
5 eetlepels wijnazijn
olijfolie
zeezout
peper

Ontvel de tomaten en haal het binnenste, witte gedeelte eruit. Snijd de tomaten in grove stukken.

Haal de zaadjes uit de paprika en snijd 1/4 in kleine blokjes ter garnering. Snijd de rest van de paprika in grove stukken. Snijd ook de komkommer (zonder schil), de bleekselderij, de ui en de knoflook in stukken. 

Doe alles in de mixer en mix tot een gladde dikke soep. 

Voeg 10 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels wijnazijn toe en breng de gazpacho flink op smaak met zout en peper. Zeef de soep eventueel. Zet de gazpacho minstens een uur in de koelkast zodat de smaken goed doordringen en de soep ijskoud wordt.

Schenk de gazpacho in kommen, garneer met de blokjes paprika en een scheutje olijfolie.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...