vrijdag 17 juli 2015

Courgetti alfredo


Yum, wat is dit een heerlijk zomers recept! De courgetti zorgt dat deze pasta lekker licht is, ideaal voor een warme dag. De avocado's maken de pastasaus heerlijk romig en zijn heel gezond. Deze courgetti alfredo staat super snel op tafel, ik ga hem zeker vaker maken. Je kunt ook wat knapperig gebakken pancetta toevoegen, zo tover je deze pasta om tot een soort carbonara en is de smaak wat hartiger.


De courgetti kun je met behulp van een juliennesnijder maken, maar een spiraalsnijder is nog fijner! Met dit apparaatje maak je mooie lange slierten. In dit recept bak je de gezonde spaghetti een paar minuutjes in de pan, de combinatie van de warme courgetti met de romige avocadosaus is erg lekker. Maar je kunt de courgetti eventueel ook rauw met de saus mengen, nog sneller!



Courgetti alfredo
voor 2 personen

2 courgettes
2 grote en eetrijpe avocado's
120 ml kokosmelk
1/4 theelepel nootmuskaat
2 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
50 gr Parmezaanse kaas
verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de courgettes met behulp van een julienne- of spiraalsnijder tot courgetti.

Mix in een blender de avocado, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, knoflook, kokosmelk en citroensap. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bak de courgetti in een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze warm zijn, let op dat ze niet papperig worden.

Roer de saus door de courgetti en garneer met extra Parmezaanse kaas en blaadjes verse basilicum.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...