woensdag 29 juli 2015

Couscous met geitenkaas, doperwten en abrikozen

Met een pak couscous op voorraad kun je eigenlijk altijd alle kanten op. Combineer de couscous met restjes uit de koelkast en vriezer en je hebt een snelle en volledige maaltijd. Dit recept komt uit de Allerhande en grappig genoeg had ik alle ingredienten ervoor al in huis. Nou bijna dan, maar de verse munt mocht ik uit de tuin van mijn ouders knippen.

Couscous is een populair gerecht uit Noord-Afrika, vooral in gebieden boven de Sahara. Het wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Hiermee wordt deeg gemaakt dat in een draaitrommel tot bolletjes wordt gevormd. Deze bolletjes zijn er in verschillende maten en worden gedroogd zoals houdbare pasta's. Zowel de deegbolletjes als de gerechten die je er mee maakt noem je couscous.


Couscous met geitenkaas, doperwten en abrikozen
4 personen

300 gr couscous
250 ml kokend water
400 gr doperwten, diepvries
150 gr zachte geitenkaas
250 gr gedroogde abrikozen zonder pit
1 limoen
handje verse munt
1 theelepel djinten
2 theelepels kurkuma
olijfolie
zout
peper

Meng het zout, de djinten en kurkuma door de couscous. Giet het kokende water op de couscous en laat het z'n 10 minuten staan. Roer los met een vork.


Kook de doperwten beetgaar in z'n 4 minuten en giet de doperwten af. Snijd de abrikozen in dunne reepjes en de munt fijn. Voeg de doperwten, abrikozen en munt toe aan de couscous.


Maak een dressing door het sap van de limoen te mengen wat een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Breng de couscous op smaak met de dressing en meng alles goed door elkaar.


Verkruimel de geitenkaas over de couscous.Enjoy!LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...