maandag 20 juli 2015

Aubergine ovenschotel


Recepten met aubergine worden altijd goed bekeken op Mijn Kookavonturen. Ik denk dat dit komt omdat veel mensen niet echt weten wat ze allemaal met deze groenten kunnen doen. Ik vind het niet erg, ik ben dol op aubergine, dus laat mij de receptjes maar verzinnen.. Deze ovenschotel maak je met gegrilde aubergine en een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus, lekker!


Aubergine is een gezonde groenten, bevat veel vezels en weinig calorieën. Ook is de aubergine rijk aan mineralen en is sterk vochtafdrijvend. Door de aubergines eerst te bestrooien met zout en uit te laten lekken voorkom je dat ze veel olie opzuigen. Tevens zorgt dit ervoor dat de aubergine beter verteerbaar wordt.
Aubergine ovenschotel
voor 2 personen

2 aubergines
400 gr tomaten
1 bol mozzarella
50 gr Parmezaanse kaas
handje verse basilicum
2 tenen knoflook
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de aubergines in plakken en bestrooi deze met zout. Laat dit z'n 20 minuten intrekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontvel de tomaten door deze aan de onderkant eerst kruislings in te snijden. Doe de tomaten vervolgens in gekookt water tot het velletje omkrult. Haal de tomaten uit het kokend water en dompel onder in koud water. Het velletje kun je nu makkelijk van de tomaat af halen. Snijd de tomaten nu in blokjes.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomaten en basilicum toe en laat dit ongeveer 10 minuten smoren tot je een dikke saus krijgt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en besprenkel ze vervolgens met olijfolie. Verhit een grillpan en grill hierin de plakken aubergine.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hier de gegrilde plakken aubergine dakpansgewijs in. Schenk de tomatensaus erover. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze samen met de Parmezaanse kaas over de tomatensaus.

Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven. Bestrooi eventueel daarna met verse blaadjes basilicum.


Enjoy!



LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...