donderdag 15 januari 2015

Zucchetti


Het (ook al prachtige) zusje van Doutzen Kroes kennen we inmiddels allemaal van haar boek Power Food. In dit boek deelt Rens heerlijke en gezonde recepten. De zusjes Kroes zijn opgevoed met gezonde voeding. Hun oma was kruidenvrouwtje, opa de eerste biologische boer in Friesland en hun moeder is voedingsdeskundige. Voeding, koken en gezonde maaltijden bedenken was altijd een hobby van Rens Kroes, maar nu heeft ze er ook haar werk van kunnen maken. Nederland gezonder maken, dat is haar missie!
Zucchetti is spaghetti van courgette, eigenlijk eet je een bord stevige pasta, maar dan licht verteerbaar. Deze zucchetti is lekker fris, een soort goedgevulde lauwwarme salade. Volgens Rens is het recept voor 4 personen, maar dat zijn modellenporties volgens mij ;-) Wij aten er 's avonds met z'n tweeën van en de volgende dag at ik de rest als lunch, ook heerlijk!


Zucchetti
voor +/- 3 personen

2 kipfilets (evt. bio)
200 gr champignons
2 courgettes
15 kerstomaatjes
150 gr mais
50 gr geitenroom (ik gebruikte kookroom)
1 avocado
1 ui
20 gr basilicum
20 gr rucola (heb ik weggelaten)
1 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus)
2 teentjes knoflook
zeezout
peper
olijfolie/kokosolie

Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kip in de olie en bak de ui en champignons de laatste minuten mee. Knijp de knoflook er overheen.

Snijd met een juliennesnijder sliertjes van de courgettes en doe ze in een grote kom. Snijd de basilicum fijn, de kerstomaatjes doormidden en doe ze samen met de mais en evt. de rucola bij de courgettesliertjes.

Maak de saus door de room, avocado en sojasaus in een bakje te pureren met de staafmixer.

Voeg de kip met de ui en champignons toe aan de courgettesalade. Breng op smaak met zout en peper, schep de saus eroverheen en meng de salade goed door.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...