zondag 4 januari 2015

Minestronesoep


Het nieuwe jaar is weer begonnen, gelukkig nieuwjaar allemaal! Hebben jullie fijne feestdagen gehad? Na weken van lekker eten, drinken en genieten ben ik er nu eigenlijk ook wel weer klaar mee... Tijd om weer aan het werk te gaan, gezond te gaan eten en die kerst kilo's te verliezen!
Vandaag deel ik een lekker recept met jullie voor minestronesoep. Het is een heerlijk gevulde soep met veel groenten. Een ideaal balans soepje waar je wel even op door kunt. De soep is makkelijk en snel te maken. De Parmezaanse kaas die je er op het einde over verdeelt smelt lekker en maakt de soep extra lekker!



Minestronesoep
een grote pan vol

1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
300 gr prei
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1250 ml groentenbouillon
150 gr macaroni of schepjespasta
geraspte Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
2 theelepels gedroogde rozemarijn
olijfolie
zeezout
peper

Pel de knoflook en hak fijn. Schrap de wortel en snijd in blokjes. Was de bleekselderij en prei en snijd in (halve)ringen.

Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook. Voeg de wortel, bleekselderij, preiringen en rozemarijn toe en bak mee voor 2-3 minuten.

Meng de tomatenblokjes erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de pasta toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat z'n 15 minuten doorkoken, roer af en toe door.

Breng de soep op smaak met zout en peper en schenk de soep in kommen. Verdeel wat Parmezaanse kaas over de soep.

Enjoy!




LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...