maandag 19 januari 2015

Omelet met spinazie en tonijn


Deze heerlijke omelet is een perfecte maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. We kennen die dagen allemaal wel, snel even eten en dan weer door naar een afspraak of de sportclub. Deze omelet met spinazie en tonijn staat snel op tafel en is voedzaam, lekker met een broodje of een salade. Maar in het weekend kun je natuurlijk ook lekker lunchen met deze gezonde omelet. 
Zorg dat je de tonijn goed laat uitlekken, anders duurt het lang voordat je omelet steviger wordt. Of je tonijn op olie of water gebruikt bepaal je zelf. Als je aan de lijn denkt kun je beter tonijn op water gebruiken, maar deze smaakt wel wat droger. De tonijn in olie is smeu├»ger, maar bevat wel meer calorie├źn.Omelet met spinazie en tonijn
voor 1 persoon

1 blikje tonijn 
2 eieren
flinke hand spinazie
5 kerstomaatjes
Parmezaanse kaas
olijfolie
peper
zout

Doe de eieren en de spinazie in de blender en maal fijn. 

Laat de tonijn uit blik goed uitlekken en snijd de kerstomaatjes in vieren. Voeg de tonijn en tomaatjes toe aan het ei mengsel. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en schenk het ei mengsel in de pan. Bak de omelet op middelhoog vuur en keer de omelet dan. Dit doe je het makkelijkste door de omelet uit de pan op een bord te laten glijden. Leg hier een ander bord omgekeerd op, draai om en laat de omelet weer in de pan glijden. Laat nog een paar minuten bakken zodat ook de onderkant lichtbruin wordt. Laat de omelet weer op een bord glijden. Lekker met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...