zondag 11 januari 2015

Gevulde zoete aardappel met spinazie en feta


Niet dat het een verrassing was hoor, ik ben al een groot fan van zoete aardappels maar... Jeetje wat zijn deze gevulde zoete aardappels lekker! Ik vulde de aardappels met spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, olijven en pijnboompitjes. Een heerlijke combinatie!
Wist je dat een zoete aardappel eigenlijk helemaal geen aardappel is? Het is een knol en dus een groente. Zoete aardappels zijn heel gezond, echt een superfood! Ze zitten vol vitamine A, C en mineralen als calcium, magnesium en kalium. Zoete aardappels bevatten ook veel anti-oxidanten, vezels en minder koolhydraten dan normale aardappels. 



Gevulde zoete aardappel met spinazie en feta
voor 2 personen

2 grote zoete aardappels
200 gr spinazie
100 gr feta
6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
10 groene olijven, in ringetjes
25 gr pijnboompitten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappels en pak ze in met aluminiumfolie. Prik met een vork gaatjes door het folie heen. Pof de aardappels voor 60 minuten in de oven.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat deze op hoog vuur slinken. Voeg de olijven, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten toe en de helft van de feta. Breng op smaak met peper en schep alles goed door elkaar.

Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd ze doormidden. Snijd de aardappels kruislings in en lepel voorzichtig wat vruchtvlees weg. Zorg dat de buitenkant heel blijft. Meng het vruchtvlees door het spinaziemengsel.

Leg de aardappels in een ovenschaal, schep hierin het spinaziemengsel en verdeel hierover de overige helft feta. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...