woensdag 21 januari 2015

Honing-limoen garnalen met frisse salade


In de vriezer had ik nog heerlijke grote garnalen liggen, tijd om hier iets lekkers mee te maken! Door Pinterest kwam ik op het idee om ze te marineren in een mengsel met onder andere honing en limoen, heerlijk! Ik heb de garnalen gecombineerd met een lekker frisse salade, met een soort ''dressing'' van avocado. De grof gehakte pinda's zorgen voor een lekkere bite.
Eigenlijk wilde ik het gerecht in van die leuke baby romaine schuitjes presenteren maar die waren op dat moment niet verkrijgbaar, dus werd het een groot blad ijsbergsla. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tortilla wraps te gebruiken.



Honing-limoen garnalen met frisse salade
voor 2 personen

250 gr grote garnalen
150 gr spitskool
75 gr wortel julienne 
2 grote bladen ijsbergsla
1 avocado
1 eetlepel mayonaise
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
sap van 1 limoen
1 theelepel honing
1 grote teen knoflook
1 theelepel geraspte gember
handje pinda's
zeezout
peper


Maak een marinade voor de garnalen door 2 eetlepels sojasaus in een grote kom te mengen met de olijfolie, limoensap, honing, knoflook en gember. Voeg de garnalen toe en laat voor minstens 15 minuten marineren in de koelkast.

Meng de spitskool met de wortel julienne. Prak in een kommetje de avocado en voeg de mayonaise en de rest van de sojasaus toe, meng tot een smeuïge massa. Meng het avocadomengsel door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen om en om in z'n 4-5 minuten. Bak de garnalen niet te lang, dan worden ze taai.

Leg een groot blad ijsbergsla op een bord en schep hierop de salade. Verdeel de garnalen over de salade.

Hak de pinda's grof en strooi deze over het gerecht.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...