zondag 18 januari 2015

Portobello gevuld met blauwe kaas


Na het vullen van tomaten en zoete aardappel was het onlangs weer eens tijd om een portobello te vullen.... tjah je hebt zo van die fases zullen we maar zeggen ;-) 
Eerder vulde ik portobello's al met risotto en met spinazie en feta. Deze recepten vind je ook op Mijn Kookavonturen, klik daarvoor hier
Een portobello is eigenlijk gewoon een hele grote kastanjechampignon. Ze kunnen soms wel 12 cm doorsnede worden, hierdoor zijn ze ideaal om te vullen. Champignons bevatten veel voedingsstoffen maar zijn niet voedzaam, dit komt omdat ze voor 90% uit water bestaan. Serveer deze gevulde portobello's daarom als voorgerecht of eet er een lekker grote salade en eventueel wat pasta bij. De gesmolten blauwe kaas zorgt voor een lekker sausje!


Portobello gevuld met blauwe kaas
voor twee stuks

2 grote portobello's
100 gr blauwe kaas
4 zongedroogde tomaatjes
handje walnoten
2 plakken tomaat
Parmezaanse kaas
2 handjes gemengde sla
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de portobello's schoon en verwijder de steeltjes en de sporen. Meng twee eetlepels olijfolie met peper en zout. Verdeel de olijfolie met een kwastje over de binnen- en buitenkant van de portobello's. Leg de portobello's in een ovenschaal en zet ze voor 15 minuten in de oven.

Verbrokkel de blauwe kaas en doe samen met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaat in een schaaltje. Hak de walnoten grof en voeg ze toe, samen met een scheut olijfolie en peper. Meng alles goed door elkaar.

Haal de portobello's uit de oven en vul ze met het blauwe kaas mengsel. Leg er een plak tomaat bovenop en rasp hierover wat Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal voor 5 tot 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Verdeel de gemengde sla over de borden en leg hierop de portobello's.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...