dinsdag 6 januari 2015

Gevulde tomaten met spinazie en geitenkaas


Een tijdje geleden maakte ik deze heerlijke Tomaten met feta en kruiden. Echt een blijvertje want sindsdien heb ik ze nog meerdere malen gemaakt. Eigenlijk eet ik nooit vaak meerdere keren hetzelfde recept en ook nu ging ik nadenken over een soortgelijk alternatief. 
Zo bedacht ik deze gevulde tomaten, lekker met spinazie, champignons, geitenkaas en pijnboompitten. Wist je dat spinazie super gezond is? Popeye at niet voor niets veel spinazie! Spinazie zit barstensvol vitamines en mineralen zoals vitamine C, K en A, mangaan, magnesium, ijzer en calcium. Deze vitamines en mineralen versterken het immuunsysteem waardoor je de kans op ziektes tegengaat. Ook worden gifstoffen zo sneller uit het lichaam afgevoerd. 
Deze gevulde tomaten zijn lekker als lunch gerechtje maar je kunt ze ook 's avonds eten met een stukje vlees, een heerlijke salade of stokbrood. Gevulde tomaten met spinazie en geitenkaas
voor 4 stuks


4 grote tomaten
200 gr spinazie
125 gr champignons
100 gr geitenkaas
25 gr pijnboompitten
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de tomaten en snijd het kapje er af. Hol de tomaten met een lepel uit, doe voorzichtig zodat de buitenkant heel blijft. Zorg ervoor dat je al het vocht uit de tomaten haalt en zet de tomaten op de kop weg op keukenpapier om nog even uit te laten lekken.

Maak de champignons schoon en snijd ze in blokjes. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en bak hierin op hoog vuur de champignons. Verwijder de olie uit de pan en voeg de spinazie toe, roer tot de spinazie is geslonken. Breng het mengsel flink op smaak met zout en peper.

Leg de tomaten in een ovenschaal en schep hierin het spinaziemengsel. Verdeel hierover de geitenkaas en de pijnboompitten.

Zet de ovenschaal voor 20-25 minuten in de oven.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...