maandag 26 januari 2015

Koolsalade met oude kaas, gerookte kipfilet en appel


Misschien herken je het wel, als je voor jezelf of voor 2 personen kookt houd je vaak ingredienten over. Zo hield ik ook spitskool en wortel over toen ik laatst deze heerlijke Honing-limoen garnalen met frisse salade maakte. Weggooien doen we natuurlijk niet, dus tijd om een lekker receptje te verzinnen om de restjes op te maken!
Het werd deze heerlijke Koolsalade met oude kaas, gerookte kipfilet en appel. De salade is gevuld met allerlei lekkere ingredienten die voor een geweldige smaakcombinatie zorgen. De oude kaas zorgt voor een hartige smaak, de appel is lekker fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje en de cashewnoten geven een heerlijke bite. Ik ga deze koolsalade zeker vaker maken!


Koolsalade met oude kaas, gerookte kipfilet en appel
voor 3 a 4 personen

150 spitskool
75 gr wortel julienne 
1 frisse appel
handje cashewnoten
handje rozijnen
75 gr oude kaas
100 gr gerookte kip
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
sap van 1/2 citroen
olijfolie
zeezout
peper

Meng de spitskool en wortel julienne in een grote kom.

Snijd de appel en oude kaas in blokjes en de gerookte kip in stukjes. Meng deze ingredienten door de groenten. Voeg ook de cashewnoten en rozijnen toe.

Meng de mayonaise met de mosterd en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de dressing toe aan de salade, besprenkel met een goede scheut olijfolie en meng alles door elkaar.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...