dinsdag 11 november 2014

Tweede verjaardag Mijn Kookavonturen; chocoladetaartjes & Winactie!


Mijn Kookavonturen bestaat vandaag 2 jaar! Bij feest hoort nou eenmaal taart dus ik maakte deze heerlijke chocoladetaartjes. Het recept kom uit het november nummer van Foodies magazine. Het recept zou voor 6 taartjes zijn maar ik kon met de ingrediënten makkelijk 8 taartjes maken. De chocoladetaartjes met zanddeeg zijn niet zo zoet en heerlijk in combinatie met zure room en fruit. Ik gebruikte rode besjes maar je kunt natuurlijk ook blauwe bessen of bijvoorbeeld framboosjes gebruiken. 


Chocoladetaartjes
voor 8 stuks

300 gr bloem + wat extra
200 gr boter + wat extra
150 gr kristalsuiker
100 gr pure chocolade
150 gr zure room
8 takjes rode bessen
5 eieren
een snufje zout
bakpapier
bakbonen om blind te bakken
8 taartvormpjes, 10-12 cm doorsnede


Zeef 250 gr bloem op je werkblad en vorm er een cirkel van, laat het midden vrij. Leg in het midden 100 gr boter in blokjes, kneed de boter tussen je vingertopper zacht. Voeg 100 gr suiker, een snufje zout en 2 eieren toe aan de boter en meng goed. Voeg geleidelijk de bloem vanaf de rand toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed niet langer dan noodzakelijk. Verpak het deeg in bakpapier en laat het ongeveer 45 minuten rusten in de koelkast.

Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne plak van ongeveer een halve centimeter. Snijd 6 cirkels uit ongeveer 15 cm uit het deeg en bekleed hiermee de vormpjes. Zet de taartvormpjes z'n 10 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C.


Bekleed het deeg in de vormpjes met bakpapier en verdeel er de bakbonen over. Bak het deeg voor ongeveer 8 minuten in de oven.

Smelt de chocolade met 100 gr boter au bain-marie. Klop 3 eieren met 50 gr suiker en een snufje zout schuimig. Spatel hier 50 gr bloem door en daarna voorzichtig de chocolade. 

Neem de taartvormpjes uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen. Verdeel het chocolademengsel over de taartjes en bak nogmaals voor 10 tot 15 minuten in de oven.


Haal de taartjes uit de oven en laat ze afkoelen. Serveer met de zure room en de rode besjes.

Smullen maar!




Winactie!

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten. De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gekregen.

Naast taart hoort trakteren natuurlijk ook bij feest! Heb je al helemaal zin gekregen in de heerlijke chocoladetaartjes? Ik help je vast op weg en geef 8 taartvormpjes en een reep goede pure chocolade weg! Wil jij hier kans op maken? 

Laat dan onder dit bericht je reactie achter, laat mij weten dat je mee doet en voor welke gelegenheid jij deze taartjes gaat maken! Ik stel het erg op prijs als je dit bericht op Facebook of Twitter deelt, hiervoor kun je de knop onderaan dit bericht gebruiken.

De actie loop tot dinsdag 18 november 20.00. Daarna zal ik door middel van een ''random-name-picker'' een winnaar bepalen. Zorg dat je reageert met een geldig mailadres, zodat ik contact met je op kan nemen.

Succes!

15 opmerkingen:

  1. Die gebakjes zien er echt uit om op te eten. Mijn moeder wordt aan het einde van de maand 55. Ik zou heel graag deze gebakjes voor haar bakken want ze is een enorme chocoladegek. Ik heb je GeRT op twitter @xsajo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe mee! Zulke taartjes wil ik heel graag maken voor mijn verjaardagsvisite; in januari.
    sepia [at] home . nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wie zou deze kunnen weerstaan?! Ik zou ze willen gebruiken om met Kerst glutenvrije taartjes te maken. Door de allergie van de dochter van mijn vriend maak ik nu vaker glutenvrij taart en cake en de hele familie kan ervan smullen maar vanwege het risico van kruisbesmetting moeten we erg voorzichtig zijn. Hoe fijn zou het zijn als ieder zijn eigen taartje heeft :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Allereerst gefeliciteerd met je jubileum! Ik zou de vormpjes gebruiken voor 5 december en choco/speculaas taartjes maken ������

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik doe ook mee!
    Als ik win maak ik deze taartjes voor mijn lieftallige collega's en mag jij er dus ook van genieten! :D
    Gr. Carlijn
    cv_orsouw@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Anneke, Als eerste gefeliciteerd met de 2e verjaardag van je blog. Echt super.
    Wij smullen wekelijks een paar keer van de lekkere gerechten op je blog. En ze zijn nog gezond ook:-). Ik vind de vormpjes leuk en wil ze best winnen, de chocolade mmmmm lekker.
    Ik ga taartjes maken voor mijn verjaardag, meestal de dag na kerst lust de visite geen taart, maar deze taartjes kunnen ze vast niet weerstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van harte gefeliciteerd en ik doe graag mee. Ik wil graag voor de komende feestdagen de taartjes maken als dessert.groet Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hiep hiep hoera ! Mijn kookavonturen alweer 2 jaar en hopelijk nog vele jaren! Ik zal de taartvormpjes gebruiken bij het aankomende kerstdiner, waarbij het het dessert mag maken!
    Groetjes Els ( els_my@hotmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hey , ik doe ook graag mee , ik zou de taartjes bakken voor ons kerstfeestje op het werk waar alle collega's iets bakken en zo houden we een kerstfeestje samen met al onze bewoners in de atelierwerking

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd!
    Ik doe graag mee en ik ga een heerlijke taartjes maken voor mijn nieuwe collega's!

    Groetjes Danielle
    Dadejotje@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lijkt me supertof! In december zijn er enorm veel goede momenten voor zulke taartjes! één van de kerstdinertjes bijvoorbeeld. :D contact@seasonwithlove.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hiep hiep hoera, gefeliciteerd��
    Lijkt me super leuk om te winnen! Wij krijgen in januari de sleutel van ons nieuwe huis en lijkt me super om dat met deze heerlijke taartjes te vieren!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mijn email nog!; ireneworldwide@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...