maandag 24 november 2014

Oosterse kip met sperzieboontjes en cashewnoten


Vandaag deel ik een lekker simpel en snel recept met jullie; Oosterse kip met sperzieboontjes en cashewnoten. Je zult zien dat je met simpele smaakmakers die je waarschijnlijk al in huis hebt een heerlijk sausje kunt maken, geen pakjes of zakjes nodig! 
Het is een ideaal recept voor de doordeweekse dag, het staat namelijk zo op tafel. Je kunt het eventueel serveren met rijst, maar het is ook een heerlijk recept zonder koolhydraten. Dat is helemaal gezond en ideaal voor een balans dag!


Oosterse kip met sperzieboontjes en cashewnoten
voor 2 personen

2 kipfilets
275 gr sperziebonen
100 gr cashewnoten, ongezouten
1 eetlepel honing
1 eetlepel oestersaus
3 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook
Olijfolie of boter om in te bakken
evt. gekookte rijst om erbij te serveren

Snijd de kipfilets in blokjes. Pel en snipper de knoflook

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar.

Verhit wat olie of boter in de pan en bak hierin de kipfilet op hoog vuur. Draai het vuur lager zodra de kip goud bruin is, voeg de knoflook toe en bak deze mee.

Voeg de honing, oestersaus en sojasaus toe en verwarm deze goed door tot het een stroperig sausje wordt.

Voeg de sperziebonen en cashewnoten toe en meng goed door elkaar.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...