zondag 16 november 2014

Frietje Vlaamse stoof


Tjah Vlaamse stoof...hoe maak je daar nou een appetijtelijke foto van? Een ding is zeker deze Vlaamse stoof smaakt zoveeel lekkerder dan dat hij eruit ziet. Het was echt heel lang geleden dat ik stoofvlees gegeten heb, ik heb zelfs een braadpan moeten lenen omdat ik er geen bezit. In het oktober nummer van de Allerhande kwam ik het recept tegen en ik kreeg er meteen zin in. Het vlees is heerlijk mals en valt vanzelf uit elkaar tot losse draadjes, yum! Een echt ouderwets comfortfood recept, heerlijk voor op een regenachtige zondag.

Heb je al meegedaan aan mijn winactie? Je hebt nog tot dinsdag 18 november 20.00!



Frietje Vlaamse stoof
voor 2 a 3 personen

500 gr runderriblappen
2 uien
2 tenen knoflook
300 ml bruin bier
1 eetlepel bloem
2 eetlepels dijonmosterd
1/4 rundvleesbouillontablet
1 laurierblaadje
2 eetlepels azijn
boter
zeezout
peper
Vlaamse friet of frietjes voor erbij

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd het in blokjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi met een beetje zout. 

Verhit boter in de braadpan en bak het vlees in delen in 3 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan, laat het bakvet in de pan.

Snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook in 3 minuten op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 minuut mee. Voeg het bier, het stukje rundvleesbouillontablet, 100 ml water, het laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 minuten koken, zet het vuur laag en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof in z'n 4 uur op laag vuur en op een klein pitje.

Houd het stoofvlees tussendoor in de gaten, roer af en toe door en voeg evt. wat water toe.

Verwijder het laurierblaadje, breng het stoofvlees eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de Vlaamse stoof met de frieten.

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...