vrijdag 14 november 2014

Sinterklaas rocky road


Morgen is het weer zover; de intocht van Sinterklaas. Na de enorme discussies hoop ik dat het leukste kinderfeest ook dit jaar weer door vele gevierd zal worden. Wij vieren het thuis elk jaar, gezellig met de familie. Zo ook dit jaar, ik ben benieuwd wat de Sint dit jaar in petto heeft!
Bij Sinterklaas horen natuurlijk ook allerlei lekkernijen. Dit jaar pakte ik het creatief aan; ik bedacht een heuse Sinterklaas rocky road. Een rocky road is een hele simpele lekkernij; je mengt koekjes, snoepjes, evt. noten enz naar keuze met een chocolade mengsel en dit laat je opstijven in de koelkast. De koekjes blijven lekker knapperig, het is eigenlijk een soort arretjescake. Je kunt de Sinterklaas rocky road een paar dagen in de koelkast bewaren, als het je lukt iets over te houden tenminste ;-)

Heb je al meegedaan aan mijn winactie? Je hebt nog tot dinsdag 18 november 20.00!



Sinterklaas rocky road
voor z'n 24 hapjes

200 gr pepernoten
150 gr schuimpjes
300 gr pure chocolade
2 eetlepels honing
125 gr ongezouten roomboter
bakvorm van 25 x 25cm


Bekleed de bakvorm met bakpapier. Houd 25 gr van de pepernoten en schuimpjes achter, hak de rest grof.

Smelt de chocolade met de boter en honing au bain-marie. 

Meng de grof gehakte pepernoten en schuimpjes goed door het chocolademengsel. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.

Verdeel de overgebleven pepernoten en schuimpjes over de rocky road, druk ze goed aan.


Zet de bakvorm in de koelkast en laat voor z'n 1.5 uur opstijven.

Enjoy!


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...