woensdag 11 september 2013

Worteltjestaart met appel en geitenkaas


Deze heerlijke hartige taart komt uit het boek Home made zomer van Yvette van Boven. Hij ziet er niet alleen prachtig uit door de waaier van worteltjes maar de smaak is ook geweldig. Heerlijk dat frisse appeltje in deze taart, de milde uitgesproken ‘geitige’ smaak van de kaas en de zoete worteltjes.
Wortels zijn gezond, dat weet iedereen. Wortels bevatten een hoog beta-caroteen gehalte. Dit stofje kan ik je lichaam omgezet worden in vitamine A wat onder meer nodig is voor het goed functioneren van de ogen. Maar er is meer, van beta-caroteen krijg je ook een mooie huid. Maar overdrijf niet met het eten van worteltjes, je wil niet rondlopen met een geeloranje teint!
Door de vele vezels in wortels zijn ze ook goed voor je darmen en wortels zijn ook nog eens cholesterolverlagend! En zo zijn er nog veel meer gezonde weetjes over wortels te vertellen, maar ik denk dat je deze heerlijke worteltjestaart maar gewoon snel moet gaan maken, hij is zo lekker!

Worteltjestaart met appel en geitenkaas

8 worteltjes
7 plakjes bladerdeeg
100 gr zachte geitenkaas
100 gr crème fraîche 
150 ml wortelsap
3 eieren
1 rode ui
1 friszuur appeltje
een beetje bloem
boter of olie om in te vetten
zeezout
peper

Schrap de worteltjes schoon en kook ze in gezouten water voor 8 minuten. Giet de worteltjes af, spoel ze onder koud stromend water af en halveer ze in de lengte.

Vet een quichevorm van ongeveer 24cm in. Rol de bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een mooie ronde lap die in de vorm past. Druk het deeg goed aan en snijd de randjes netjes bij. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm afgedekt een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de ui in dunne halve ringen, schil het appeltje en snijd deze in dunne schijfjes. Verdeel de appel en ui over de bodem van de quichevorm en leg daar de gehalveerde worteltjes in een cirkel op. Verkruimel de geitenkaas tussen de worteltjes.

Klop de crème fraîche met het wortelsap en de eieren los. Breng flink op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de taart en bestrooi rijkelijk met peper.

Bak de taart in ongeveer 45 minuten in de oven.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...