zaterdag 14 september 2013

Geroosterde paprika- en tomatensoepDeze soep heb ik vorige herfst en winter zo vaak gemaakt dat ik met het herfstige weer van de laatste dagen meteen aan deze soep dacht! Het recept komt uit het kookboek van Amber Albarda.
Amber denkt bij soep meteen aan tomatensoep, nou ben ik hier nooit een enorme fan van geweest maar voor deze soep maak ik graag een uitzondering! Doordat de groenten eerst geroosterd zijn krijgt de soep een heel eigen, unieke smaak. Het amandelschaafsel ter garnering maakt deze soep extra speciaal en ook nog voedzamer! 

Geroosterde paprika- en tomatensoep
voor 4 personen

5 tomaten
1 rode paprika
3 uien
750 ml groentebouillon, het liefst van een bouillonblokje zonder gist
3 grote tenen knoflook
handje verse basilicum
1 flinke theelepel tijm
1 theelepel gerookte paprikapoeder
amandelschaafsel
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in vieren, pel de schil van de uien en snijd deze ook in vieren.

Leg de groenten in een licht ingevette braadslee of op een bakplaat. Zorg dat de tomaten en paprika met hun velletje naar beneden liggen. Leg de ongepelde knoflook ertussen. Bestrooi alles met tijm, peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.

Zet de groenten voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Haal de groenten uit de oven, verwijder de velletjes van de knoflook en doe de groenten en knoflook in een grote pan. Houd wat basilicumblaadjes achter ter garnering en doe de rest in de pan, voeg de paprikapoeder en bouillon toe en pureer met een staafmixer.

Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in kommen, garneer met een beetje amandelschaafsel en een blaadje verse basilicum.

Geniet ervan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...